راهنمای جامع اینکوترمز 2020

راهنمای جامع اینکوترمز 2020

راهنمای جامع اینکوترمز 2020 تاثیرات اینکوترمز بر تجارت جهانی

تاثیرات اینکوترمز بر تجارت جهانی:

اینکوترمز توسّط اطاق بازرگانی بین المللی تنظیم شده و شرایط حمل و نقل، تحویل کالا و زمان انتقال مسئولیت کالا از عهده فروشنده بر عهده خریدار را تعیین می نماید.راهنمای جامع اینکوترمز 2020

ما در مقاله دیگری تحت عنوان شرایط حمل و نقل برای واردات توضیحات لازم و کافی ر مورد نحوه پیدایش اینکوترمز و زمان آپدیت آن را نیز به دقّت توضیح داده ایم.

ولی به توجّه به اینکه متن قبلی بیشتر تاکید بر اینکوترمز FOB و اینکوترمز EXW داشت. حالا سعی داریم بقیه موارد اینکوترمز را نیز برای شما عزیزان توضیح دهیم.

 

چرا اینکوترمز در تجارت بین المللی دارای ارزش حیاتی است؟

از اصطلاحات اینکوترمز به عنوان مجموعه قوانین بین المللی بازرگانی بین المللی یاد می شود. اصطلاحاتی که تمامی شرایط مراودات تجاری خریدار و فروشنده رد در بر می گیرد.

اگر علم کافی در مورد اینکوترمز داشته باشیم طبیعتا به هیچ مشکلی خاصّی در نحوه خرید، زمان تحویل، محل تحویل، پرداخت هزینه های خدمات حمل و نقل، آماده سازی اسناد گمرکی و حمل و نقل بین المللی بر نخواهیم خورد.

کلیه خریدهای بین المللی بر اساس اینکوترمز توافق شده بین طرفین معامله انجام می شود. این اصطلاحات حتما باید در پروفورما اینویس ذکر شده باشند تا طرفین بعدا به اختلاف حساب برنخورند.

 

خلاصه ای بر 11 اصطلاح اینکوترمز و 7 حالت حمل و نقل بین المللی

 

حالت EXW یا Ew-Workes یا Ex-Warehouse : اصطلاح EXW زمانی به کار برده می شود که قرار است تامین کننده کالاهای مورد معامله را در محل کارخانه یا انباری خود یا جای دیگر مورد توافق تحویل دهد. هزینه های مربوط به حمل و نقل داخلی کالا، اسناد گمرکی، بیمه، ترخیص، هزینه بین المللی حمل و نقل و غیره بر عهده خود خریدار هست. فروشنده نیز طبیعتا مسئولیتی برای بارگیری کالاها، حمل و نقل داخلی، ترخیص، کارگو غیره نخواهد داشت.

  • حالت EXW یا Ew-Workes یا Ex-Warehouse :

اصطلاح EXW زمانی به کار برده می شود که قرار است تامین کننده کالاهای مورد معامله را در محل کارخانه یا انباری خود یا جای دیگر مورد توافق تحویل دهد.

هزینه های مربوط به حمل و نقل داخلی کالا، اسناد گمرکی، بیمه، ترخیص، هزینه بین المللی حمل و نقل و غیره بر عهده خود خریدار هست.

فروشنده نیز طبیعتا مسئولیتی برای بارگیری کالاها، حمل و نقل داخلی، ترخیص، کارگو غیره نخواهد داشت.

 

حالت FCA یا Free Carier یا حمل و نقل رایگان: فروشنده کالا را به شرکت حمل کننده یا فردی که خریدار معرفی کرده در محل تعیین شده تحویل می دهد. به طرفین توصیه می شود محلی که قرار است کالا به خریدار یا نماینده خریدار یا نماینده شرکت حمل و نقل تحویل داده شود را مشخص نمایند. چرا که از این مرحله به بعد مسئولیت از خریدار سلب می شود.

 

  • حالت FCA یا Free Carier یا حمل و نقل رایگان:

فروشنده کالا را به شرکت حمل کننده یا فردی که خریدار معرفی کرده در محل تعیین شده تحویل می دهد.

به طرفین توصیه می شود محلی که قرار است کالا به خریدار یا نماینده خریدار یا نماینده شرکت حمل و نقل تحویل داده شود را مشخص نمایند. چرا که از این مرحله به بعد مسئولیت از خریدار سلب می شود.

 

  • حالت FAS یا تحویل در کنار کشتی:

به معنی تحویل در کنار کشتی در یک بندر مشخّص هست. که ممکن است موقع صادرات کالا از کشور با طرف مقابل معامله FAS به صورت تحویل در فلان اسکله در بندرعبّاس موافقت کرده باشید. در این شرایط خریدار در بندر و اسکله مورد توافق کالای خریداری شده را از فروشنده یا نماینده ایشان تحویل خواهد گرفت.

در حالتی که معامله به روش FAS انجام می شود، ریسک کمتری برای خریدار دارد. چرا که فروشنده کار حمل و نقل و تحویل کالا در بندر مورد نظر را بر عهده داشته و تا آن لحظه مسئولیت سلامت کالا بر عهده فروشنده خواهد بود.

  • حالت FOB یا Free On Board یا همان تحویل در عرشه کشتی

در شرایط معامله به صورت FOB، فروشنده مؤظّف است کالاها را در عرشه کشتی در بندرگاه مورد توافق بین طرفین تحویل دهد.

در حالت FOB خریدار هیچ گونه مسئولیتی در قبال حمل و نقل داخلی کالا، اسناد گمرکی و غیره تا تحویل کالا در عرشه کشتی ندارد.

پس از اینکه کالا تحویل کشتی داده شده است، ریسک مربوط به صدمه دیدن و مفقودی کالا به حداقل ممکن کاهش پیدا می کند. پس از تحویل کالا در عرشه کشتی تمام مسئولیت کالا از فروشنده به خریدار منتقل می شود.راهنمای جامع اینکوترمز 2020

 

حالت FOB یا Free On Board یا همان تحویل در عرشه کشتی در شرایط معامله به صورت FOB، فروشنده مؤظّف است کالاها را در عرشه کشتی در بندرگاه مورد توافق بین طرفین تحویل دهد. در حالت FOB خریدار هیچ گونه مسئولیتی در قبال حمل و نقل داخلی کالا، اسناد گمرکی و غیره تا تحویل کالا در عرشه کشتی ندارد. پس از اینکه کالا تحویل کشتی داده شده است، ریسک مربوط به صدمه دیدن و مفقودی کالا به حداقل ممکن کاهش پیدا می کند. پس از تحویل کالا در عرشه کشتی تمام مسئولیت کالا از فروشنده به خریدار منتقل می شود.

 

  • معامله به صورت CFR یا همان Cost and Freight

اصطلاح CFR در تجارت بین الملل و حمل و نقل بین المللی شامل هزینه و ارزش خود کالا و کرایه حمل آن تا بندر مقصد می شود.

فروشنده کالا را در عرشه کشتی تحویل می دهد یا اینکه کالاهایی که از قبل بر روی کشتی وجود دارند تهیه کرده و برای خریدار فراهم می کند. سپس با پرداخت هزینه های حمل و نقل در بندر مقصد تحویل مشتری می دهد.

خطر مفقود شدن و صدمه دیدن کالاها در کشتی کاهش چشم گیری پیدا می کند.

فروشنده وظیفه دارد تمام هزینه های حمل و نقل کالا و اسناد و مدارک لازم تا نحویل کالا در بندر مقصد را بر عهده دارد.

 

  • روش CIF یا Cost, Insurance and freight یا همان ارزش کالا، بیمه، حمل و نقل

در روش CIF فروشنده تمامی هزینه های مربوط به ارزش خود کالا، بیمه و کرایه حمل را بر عهده دارد.

تمامی مسئولیت های کالا برای حمل و نقل داخلی کالا، تخلیه یا تحویل در عرشه کشتی، بیمه، حمل و نقل تا بندر مقصد را بر عهده دارد و خریدار هیچ مسئولیتی تا تحویل کالا در بندر مقصد بر عهده نخواهد داشت.

خریدار می تواند از قبل در مورد مبلغ بیمه کالا نیز با فروشنده صحبت و توافق های لازم را داشته باشد.

 

  • معامله به روش CPT

فروشنده کالا را به شرکت حمل و نقل معرفی شده از جانب خریدار یا حامل خریدار یا اینکه نماینده خریدار تحویل می دهد.

فروشنده مؤظّف است کالاها را به محل مورد توافق با خریدار ارسال نماید. همچنین هزینه ارسال این کالاها به مقصد مورد نظر بر عهده فروشنده خواهد بود.

 

  • تجارت با اینکوترمز CIP یا حمل و نقل و بیمه پرداخت شده به

اصطلاح CIP مخفّف کلمه Carriage and Insurance Paid to هست. فروشنده همان وظایف مقرّر در CPT را دارد. ولی علاوه بر آنها مسئولیت بیمه کردن کالا نیز بر عهده فروشنده خواهد بود. چرا که خسارات احتمالی یا مفقودی کالا در حمل و نقل بر عهده خود فروشنده هست.

خریدار باید توجّه داشته باشد که تحت شرایط اینکوترمز CIP، فروشنده مؤظّف به بیمه کالا با حداقل پوشش هست. اگر خریدار علاقمنده به بیمه کالا با مسئولیت بیشتری باشد باید خودش هزینه اضافی را پرداخت نماید.

 

  • تجارت با اینکوترمز DAP

DAP مخفّف اصطلاح Delivered At Place هست. یعنی فروشنده مسئولیت تحویل کالا تا محل تعیین شده به عنوان مقصد را بر عهده دارد.

در این روش از اینکوترمز فروشنده تمامی خطرات موجود برای آوردن کالا به مقصد تعیین شده را بر عهده گرفته است.

 

  • تجارت به روش اینکوترمز DPU

DPU مخفّف اصطلاح Delivered at Place Unloaded هست. این اصطلاح جایگزین اصطلاح DAT موجود در اینکوترمز 2010 است که به معنی تحویل در ترمینال است.

فروشنده مسئول انتقال کالا به مقصد نامبرده است. در این روش فروشنده تمامی مسئولیتهای حمل و نقل تا تحویل کالا در مقصد را بر عهده دارد.

DPU تنها روشی هست که فروشنده حتّی مسئولیت تخلیه کالا در محل مورد توافق با خریدار را نیز بر عهده  می گیرد.تجارت به روش اینکوترمز DPU DPU مخفّف اصطلاح Delivered at Place Unloaded هست. این اصطلاح جایگزین اصطلاح DAT موجود در اینکوترمز 2010 است که به معنی تحویل در ترمینال است. فروشنده مسئول انتقال کالا به مقصد نامبرده است. در این روش فروشنده تمامی مسئولیتهای حمل و نقل تا تحویل کالا در مقصد را بر عهده دارد. DPU تنها روشی هست که فروشنده حتّی مسئولیت تخلیه کالا در محل مورد توافق با خریدار را نیز بر عهده  می گیرد.

 

  • تجارت تحت اینکوترمز DDP

DDP مخفّف Delivered Duty Paid هست که به معنی اتمام تمامی تشریفات لازم برای ورود کالا و تحویل آن در مقصد و به خریدار هست.

فروشنده کالاها را حمل کرده، تشریفات گمرکی برای واردات را انجام داده، روی وسیله نقلیه بارگیری کرده  به مقصد مورد توافق با خریدار حمل کرده و آماده تحویل به خریدار هست.

در این روش از اینکوترمز فروشنده نه تنها تمامی مسئولیتهای مربوط به صادرات، بلکه تمامی مسئولیتهای مربوط به واردات را نیز بر عهده می گیرد.

پس در این روش فروشنده یا صادر کننده مؤظّف است تمامی تشریفات مربوط به صادرات و واردات را بر عهده گرفته و کالا را در مقصد مورد توافق تحویل وارد کننده دهد.

 

راهنمای جامع اینکوترمز 2020 تاثیرات اینکوترمز بر تجارت جهانی: اینکوترمز توسّط اطاق بازرگانی بین المللی تنظیم شده و شرایط حمل و نقل، تحویل کالا و زمان انتقال مسئولیت کالا از عهده فروشنده بر عهده خریدار را تعیین می نماید. ما در مقاله دیگری تحت عنوان شرایط حمل و نقل برای واردات توضیحات لازم و کافی ر مورد نحوه پیدایش اینکوترمز و زمان آپدیت آن را نیز به دقّت توضیح داده ایم. ولی به توجّه به اینکه متن قبلی بیشتر تاکید بر اینکوترمز FOB و اینکوترمز EXW داشت. حالا سعی داریم بقیه موارد اینکوترمز را نیز برای شما عزیزان توضیح دهیم. چرا اینکوترمز در تجارت بیم المللی دارای ارزش حیاتی است؟ از اصطلاحات اینکوترمز به عنوان مجموعه قوانین بین المللی بازرگانی بین المللی یاد می شود. اصطلاحاتی که تمامی شرایط مراودات تجاری خریدار و فروشنده رد در بر می گیرد. اگر علم کافی در مورد اینکوترمز داشته باشیم طبیعتا به هیچ مشکلی خاصّی در نحوه خرید، زمان تحویل، محل تحویل، پرداخت هزینه های خدمات حمل و نقل، آماده سازی اسناد گمرکی و حمل و نقل بین المللی بر نخواهیم خورد. کلیه خریدهای بین المللی بر اساس اینکوترمز توافق شده بین طرفین معامله انجام می شود. این اصطلاحات حتما باید در پروفورما اینویس ذکر شده باشند تا طرفین بعدا به اختلاف حساب برنخورند. خلاصه ای بر 11 اصطلاح اینکوترمز و 7 حالت حمل و نقل بین المللی حالت EXW یا Ew-Workes یا Ex-Warehouse : اصطلاح EXW زمانی به کار برده می شود که قرار است تامین کننده کالاهای مورد معامله را در محل کارخانه یا انباری خود یا جای دیگر مورد توافق تحویل دهد. هزینه های مربوط به حمل و نقل داخلی کالا، اسناد گمرکی، بیمه، ترخیص، هزینه بین المللی حمل و نقل و غیره بر عهده خود خریدار هست. فروشنده نیز طبیعتا مسئولیتی برای بارگیری کالاها، حمل و نقل داخلی، ترخیص، کارگو غیره نخواهد داشت. حالت FCA یا Free Carier یا حمل و نقل رایگان: فروشنده کالا را به شرکت حمل کننده یا فردی که خریدار معرفی کرده در محل تعیین شده تحویل می دهد. به طرفین توصیه می شود محلی که قرار است کالا به خریدار یا نماینده خریدار یا نماینده شرکت حمل و نقل تحویل داده شود را مشخص نمایند. چرا که از این مرحله به بعد مسئولیت از خریدار سلب می شود. حالت FAS یا تحویل در کنار کشتی: به معنی تحویل در کنار کشتی در یک بندر مشخّص هست. که ممکن است موقع صادرات کالا از کشور با طرف مقابل معامله FAS به صورت تحویل در فلان اسکله در بندرعبّاس موافقت کرده باشید. در این شرایط خریدار در بندر و اسکله مورد توافق کالای خریداری شده را از فروشنده یا نماینده ایشان تحویل خواهد گرفت. در حالتی که معامله به روش FAS انجام می شود، ریسک کمتری برای خریدار دارد. چرا که فروشنده کار حمل و نقل و تحویل کالا در بندر مورد نظر را بر عهده داشته و تا آن لحظه مسئولیت سلامت کالا بر عهده فروشنده خواهد بود. حالت FOB یا Free On Board یا همان تحویل در عرشه کشتی در شرایط معامله به صورت FOB، فروشنده مؤظّف است کالاها را در عرشه کشتی در بندرگاه مورد توافق بین طرفین تحویل دهد. در حالت FOB خریدار هیچ گونه مسئولیتی در قبال حمل و نقل داخلی کالا، اسناد گمرکی و غیره تا تحویل کالا در عرشه کشتی ندارد. پس از اینکه کالا تحویل کشتی داده شده است، ریسک مربوط به صدمه دیدن و مفقودی کالا به حداقل ممکن کاهش پیدا می کند. پس از تحویل کالا در عرشه کشتی تمام مسئولیت کالا از فروشنده به خریدار منتقل می شود. معامله به صورت CFR یا همان Cost and Freight  اصطلاح CFR در تجارت بین الملل و حمل و نقل بین المللی شامل هزینه و ارزش خود کالا و کرایه حمل آن تا بندر مقصد می شود.  فروشنده کالا را در عرشه کشتی تحویل می دهد یا اینکه کالاهایی که از قبل بر روی کشتی وجود دارند تهیه کرده و برای خریدار فراهم می کند. سپس با پرداخت هزینه های حمل و نقل در بندر مقصد تحویل مشتری می دهد.  خطر مفقود شدن و صدمه دیدن کالاها در کشتی کاهش چشم گیری پیدا می کند. فروشنده وظیفه دارد تمام هزینه های حمل و نقل کالا و اسناد و مدارک لازم تا نحویل کالا در بندر مقصد را بر عهده دارد. روش CIF یا Cost, Insurance and freight یا همان ارزش کالا، بیمه، حمل و نقل در روش CIF فروشنده تمامی هزینه های مربوط به ارزش خود کالا، بیمه و کرایه حمل را بر عهده دارد.  تمامی مسئولیت های کالا برای حمل و نقل داخلی کالا، تخلیه یا تحویل در عرشه کشتی، بیمه، حمل و نقل تا بندر مقصد را بر عهده دارد و خریدار هیچ مسئولیتی تا تحویل کالا در بندر مقصد بر عهده نخواهد داشت. خریدار می تواند از قبل در مورد مبلغ بیمه کالا نیز با فروشنده صحبت و توافق های لازم را داشته باشد. معامله به روش CPT فروشنده کالا را به شرکت حمل و نقل معرفی شده از جانب خریدار یا حامل خریدار یا اینکه نماینده خریدار تحویل می دهد. فروشنده مؤظّف است کالاها را به محل مورد توافق با خریدار ارسال نماید. همچنین هزینه ارسال این کالاها به مقصد مورد نظر بر عهده فروشنده خواهد بود.   تجارت با اینکوترمز CIP یا حمل و نقل و بیمه پرداخت شده به  اصطلاح CIP مخفّف کلمه Carriage and Insurance Paid to هست. فروشنده همان وظایف مقرّر در CPT را دارد. ولی علاوه بر آنها مسئولیت بیمه کردن کالا نیز بر عهده فروشنده خواهد بود. چرا که خسارات احتمالی یا مفقودی کالا در حمل و نقل بر عهده خود فروشنده هست. خریدار باید توجّه داشته باشد که تحت شرایط اینکوترمز CIP، فروشنده مؤظّف به بیمه کالا با حداقل پوشش هست. اگر خریدار علاقمنده به بیمه کالا با مسئولیت بیشتری باشد باید خودش هزینه اضافی را پرداخت نماید.  تجارت با اینکوترمز DAP  DAP مخفّف اصطلاح Delivered At Place هست. یعنی فروشنده مسئولیت تحویل کالا تا محل تعیین شده به عنوان مقصد را بر عهده دارد. در این روش از اینکوترمز فروشنده تمامی خطرات موجود برای آوردن کالا به مقصد تعیین شده را بر عهده گرفته است. تجارت به روش اینکوترمز DPU DPU مخفّف اصطلاح Delivered at Place Unloaded هست. این اصطلاح جایگزین اصطلاح DAT موجود در اینکوترمز 2010 است که به معنی تحویل در ترمینال است.  فروشنده مسئول انتقال کالا به مقصد نامبرده است. در این روش فروشنده تمامی مسئولیتهای حمل و نقل تا تحویل کالا در مقصد را بر عهده دارد.  DPU تنها روشی هست که فروشنده حتّی مسئولیت تخلیه کالا در محل مورد توافق با خریدار را نیز بر عهده  می گیرد. تجارت تحت اینکوترمز DDP DDP مخفّف Delivered Duty Paid هست که به معنی اتمام تمامی تشریفات لازم برای ورود کالا و تحویل آن در مقصد و به خریدار هست. فروشنده کالاها را حمل کرده، تشریفات گمرکی برای واردات را انجام داده، روی وسیله نقلیه بارگیری کرده  به مقصد مورد توافق با خریدار حمل کرده و آماده تحویل به خریدار هست. در این روش از اینکوترمز فروشنده نه تنها تمامی مسئولیتهای مربوط به صادرات، بلکه تمامی مسئولیتهای مربوط به واردات را نیز بر عهده می گیرد.  پس در این روش فروشنده یا صادر کننده مؤظّف است تمامی تشریفات مربوط به صادرات و واردات را بر عهده گرفته و کالا را در مقصد مورد توافق تحویل وارد کننده دهد.

 

مقالات سایت

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی