اگر از علاقهمندان تکنولوژی و به خصوص گوشی باشید و در رابطه با وان پلاس وان سوال بپرسید، احتمالا فقط بازخوردهای مثبت دریافت خواهید کرد. این کمپانی چینی، جزو معدود کمپانیهای فعلی سازندگان گوشی هوشمند است که هنوز گوشیهای خودش را با قیمت مناسب و سختافزار قوی به بازار عرضه میکند. آخرین نمونهاش هم وان پلاس 7T است.
وان پلاس چگونه شکل گرفت؟
پیت لا (Pete Lau) ابتدا به عنوان معاون شرکت اوپو فعالیت میکرد و مسئولیت وی نظارت بر پورت شدن سیانوژن ماد روی اوپو N1 بود. همچنین کارل پی (Carl Pei) نیز پس از این که وب سایت طرفداریش از میزو بسیار محبوب شد، توسط این کمپانی استخدام شد و بعدها سر از اوپو درآورد. این دو پس از آشنایی با یکدیگر اوپو را ترک کرده و شرکتی به نام وان پلاس را در اواسط دسامبر سال ۲۰۱۳ تاسیس کردند.
تولد وان پلاس وان
اولین گوشی آنها وان پلاس وان (انتخاب هوشمندانه برای اسم اولین گوشی) نام داشت، بر پایه اوپو Find 7a بنا نهاده شده بود. اوپو آن زمان این گوشی را پرچمدار کش نامیده بود. ولی موسسین وان پلاس که خود جزو خورههای تکنولوژی حساب میشدند، در نظر داشتند تا تلفن هوشمندی مناسب افراد خوره تولید کنند.
همچنین برای این که این شرکت زیر بار هزینههای اضافی تبلیغات نرود، تصمیم گرفت تا گوشی خود را در فروشگاه آنلاین خودش بفروشد و مانند دیگر کمپانیها، به سراغ فروشگاههای فیزیکی نرفت. به همین دلیل تصمیم گرفتند که در ابتدا تنها ۵۰ هزار گوشی وان پلاس وان را بفروش برسانند. این کار آنها به منظور انحصار طلبی این کمپانی نوپا صورت نگرفت و تنها دلیل آن کمبود قطعات و ظرفیت تولید عنوان شده بود.
عرضه وان پلاس وان
وان پلاس قدم اولش را محکم برداشت و اولین گوشی خود را در دو مدل ۳/۳۲ و ۳/۶۴ گیگابایتی به بازار عرضه کرد. قیمت این دو مدل هم به ترتیب ۳۰۰ و ۳۵۰ دلار تعیین کرد که همین اول عرصه را برای گوشیهای پرچمدار تنگ کند. برای مثال نکسوس ۵ که خودش با هدف به گل نشاندن پرچمدارها به بازار عرضه شده بود، حدود ۳۵۰ دلار برای مدل ۲/۱۶ و ۴۰۰ دلار برای مدل ۲/۶۴ گیگابایتی قیمتگذاری شده بود که نسبت به وان پلاس وان هم ۱ گیگابایت حافظه رم کمتری داشت و هم پول بیشتری در ازای فضای ذخیرهسازی کمتر درخواست میکرد.وان پلاس وان از همان ابتدا بزرگان را به چالش کشید.
اوضاع برای سامسونگ هم زیاد خوب نبود، زیرا گلکسی S5 که پرچمدار این شرکت حساب میشد، ۶۵۰ دلار قیمت داشت که تقریبا ۲ برابر وان پلاس بود. البته این گوشی قابلیت شارژ بیسیم و مقاومت در برابر آب و گرد وغبار داشت که وان پلاس نمیتوانست چنین چیزی را در اختیار کاربران قرار دهد (وان پلاس البته هنوز هم این قابلیتها را در گوشیهای خودش عرضه نکرده است).
وان پلاس وان با صفحه نمایش ۵.۵ اینچی و رزولوشن ۱۰۸۰ به بازار عرضه شد که نسبت به پرچمداران، کمی بزرگتر بود.
البته شاید سامسونگ بگوید که صفحه نمایش استفاده شده در گلکسی S5 از نوع امولد بوده که خب حق هم دارد. البته این که تکنولوژی امولد ۳۰۰ دلار بیشتر میارزد را از سامسونگ بپرسید. همچنین ظرفیت باتری ۳۱۰۰ میلی آمپری آن نیز نسبت به نکسوس ۵ بسیار بیشتر بود (همین الان هم این ظرفیت باتری عدد بسیار مناسبی است).
چیپست استفاده شده در این گوشی نیز اسنپدراگون ۸۰۱ بود که مدل اورکلاک شده اسنپدراگون ۸۰۰ به حساب میآمد. دوربین این گوشی نیز سنسور قدرتمند ۱۳ مگاپیکسلی سونی بود که قابلیت فیلم برداری 2160p را در اختیار کاربران قرار میداد.
آینده این کمپانی چیست؟
روشن. البته درست است که قیمت گوشیها بالا رفته است ولی با درنظر گرفتن بازار، میتوان به این نتیجه رسید که هیچ کمپانی سازنده گوشی هوشمندی، صفحه نمایش ۹۰ هرتزی را با قیمت ۶۰۰ دلاری در اختیارتان نمیگذارد. مشخصات سختافزاری این گوشیها نیز که به خودی خود گویای همه چیز است. اگر تا به حال به گوشیهای این کمپانی روی خوش نشان ندادهاید، شاید الان زمان مناسبی باشد تا نظر خود را تغییر دهید.
منبع : gsmarena