پکن-ایرنا- چین در اقدامی بی سابقه شهر ووهان در استان «خو بی» این کشور را که کانون شیوع ویروس ناشناخته خطرناک ذات الریه است، در قرنطینه کامل قرار داد و عملا ارتباط آن را با دنیای خارج قطع کرد اما ووهان کجاست؟
ووهان مرکز استان «خو بی» است شهری که به عنوان کارگاه های علمی و خانه پزشکی نیز شناخته می شود و اولین مراکز درمانی بیماری های مرگبار واگیردار در آن ایجاد شده است.
به دانشجویان توصیه شده است از دانشگاه ها خارج نشوند دانشجویانی که پیشتر شهر را ترک کرده اند حق بازگشت ندارند و آنها که مانده اند نمی توانند از شهر بیرون بروند.
به ساکنان شهر اعلام شده است حتی الامکان از خانه ها بیرون نیایند پنجره ها را ببندند توصیه های ایمنی را جدی بگیرند در صورت بروز علایم بیماری فورا به بیمارستان مراجعه و مسئولان را خبردار کنند.
شهر ووهان حالا مهمترین کانون توجه جامعه بین المللی است چین کل شهر را قرنطینه کرده و همه سامانه های حمل و نقلی آن را از کار انداخته است تا از شدت شیوع ویروس بکاهد و مسلما در این اقدام موفق خواهد شد.
از صبح امروز که چین این اقدام را آغاز کرد شمار مبتلایان با سرعت کمتری افزایش یافته است اکنون آمارها نشان می دهد که ۵۸۲ نفر به آن مبتلا شده و ۱۷ نفر نیز جانشان را از دست داده اند.
ووهان شهری است که به عنوان پایانه قطارهای تندرو و گذرگاهی بین شهری محسوب می شود با قطار از پکن به فاصله ۴ ساعت به این شهر می رسند فاصله شهر با قطار تا هنگ کنگ ۴ ساعت و نیم و تا شانگهای ۶ ساعت است و روزانه نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر بین آن با همین سامانه های ریلی در تردد هستند و حالا وزارت راه و ترابری چین کلیه بزرگراه ها، پروازها و قطارهای ورودی و خروجی را به این شهر لغو کرده است.
این شهر به دلیل آنکه در دلتای رود یانگ تسه قرار دارد از لحاظ تجاری نیز جایگاه خوب و قوی دارد و قدمت تجارت آن به بیش از ۷۰۰ سال قبل باز می گردد مساحت شهر ۸ هزار و ۴۹۴ کیلومتر است و دارای گذرگاه های دریایی و آبی و دریاچه های بسیاری است.
گزارش رقابت شهرهای جهان نشان می دهد که ووهان در میان یک هزار و ۶ شهر دنیا در رتبه ۴۳ قرار دارد و در تلاش است تا در زمینه های آموزشی، اقتصادی، اجتماعی و تجاری به جایگاهی هم تراز شهرهای شانگهای و شن جن در شرق و جنوب برسد.
ووهان دارای یک مرکز بسیار پیشرفته آزمایشگاهی موسوم به پی ۴ است که دارای سخت ترین و امن ترین استانداردهای جهانی است که بویژه به دنبال انتشار بیماری مرگبار سارس در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ میلادی ساخته شد بیماری که باعث ابتلای بیش از ۸ هزار نفر در سراسر جهان شد و جان بیش از ۷۷۰ نفر را گرفت.
در حالی که ووهان کماکان مرکز توجه جامعه بین المللی است سازمان بهداشت جهانی قصد دارد در همین هفته نشست دیگری برای بررسی واکنش های بین المللی به شیوع این ویروس که ویروس ووهان نامیده می شود، برگزار کند.
منبع: ایرنا