واردات از چین، بایدها و نبایدها

واردات از چین، بایدها و نبایدها

  • واردات از چین چه مزایایی دارد؟
  • در واردات از چین به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟
  • برای انجام تجارت صحیح با چین کدام کارها را نباید انجام داد؟
  • من هم می توانم کار واردات از چین انجام دهم؟
  • بهترین محصولات برای واردات از چین کدامند؟
  • سلسله مراحل واردات از چین کدامند؟
  • بهترین منابع چینی برای تجارت با چین کدامند؟
  • چگونه می توان به صورت غیرحضوری با چینی ها وارد مراوده تجاری شد؟

اینها همگی سؤالاتی هستند که ذهن اکثر افرادی که علاقمند به تجارت خارجی و در کل تجارت با چین هستند را درگیر خود کرده است.

هر کسی که اصطلاحا دستش به دهانش می رسد و سرمایه ای دارد که می تواند با آن بیزنسی راه اندازی کند همواره واردات از چین را هم به عنوان یکی از گزینه ها مورد بررسی قرار می دهد. که بررسی صحیح و اصولی، لازمه انتخاب این بیزنس بوده و در صورت عدم مطالعه حساب شده احتمال استارت بیزنسی ضررده وجود دارد.

  • بسیاری از کالاها وجود دارند که می توانند به عنوان سوژه ای برای امر تجارت با چین باشند و می توان از آنها سود حسابی هم برد.
  • خیلی از کالاها هم وجود دارند که با اینکه چین یکی از تامین کنندگان اساسی آن کالا محسوب می شود ولی گزینه مناسبی برای ما نیستند که وارد کنیم.

ما در این مقاله و مقالات بعدی این وبسایت سعی داریم تا بهترین راهها و مناسب ترین گزینه ها برای شروع تجارت با چین را به شما عزیزان معرفی نمائیم.

 

  • واردات از چین چه مزایایی دارد؟

چین به عنوان دومین اقتصاد برتر جهان و کشوری که چشم طمع به جایگاه اوّلی دنیا نیز در زمینه اقتصاد دارد، برای کشور ما و تجّار ایرانی هم، همواره یکی از بهترین گزینه ها برای برقراری ارتباط تجاری محسوب می شود. این کشور هم به خاطر جمعیت بالایی که دارد و هم به دلیل وسعت عظیم جغرافیایی خود، غنای عظیمی هم از لحاظ منابع انسانی و هم از لحاظ منابع طبیعی دارد.

این عوامل دست به دست هم داده تا با مدیریت کارآمدی که از جانب دولت این کشور وجود دارد تبدیل به تامین کننده شماره یک بسیاری از کالاها در جهان شود. همچنین به خاطر اینکه بزرگترین جمعیت مصرف کننده دنیا را نیز دارد، خیلی از کالاهایی که تولید می کند در بازار مصرف داخلی خودش نیز مصرف می شود.

پس هم چشم طمع به بازارهای بین المللی دوخته و هم بازار مصرف عظیمی را نیز در داخل مرزهای جغرافیایی خود در اختیار دارد.

یکی دیگر از دلیلهایی که ما در بسیاری از موارد به دنبال تامین کنندگان چینی هستیم هم، تحریمهای آمریکا علیه ایران هست که سبب شده عملا نتوانیم با کشورهای اروپایی و آمریکا و … تجارت آسانی داشته باشیم. س سعی می کنیم اگر چین می تواند آن کالا را تامین کند از طریق سورس های این کشور نیاز داخلی را رفع نمائیم.

با وجود همه این موارد دلیل نمی شود که ما برای تامین همه انواع کالاهای مورد نیاز کشور به دنبال تامین کنندگان چینی آن کالا باشیم. کالایی که تولید داخلی ندارد و واردات کالا از چین می تواند در حالتی سودده نیاز داخلی را نیز رفع نماید می تواند سوژه ما برای انتخاب سورس چینی باشد.

 

  • در واردات از چین به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

 

 

  • انتخاب کالا

اولین و اساسی ترین قدم برای واردات و همچین واردات از چین، انتخاب کالای مناسب جهت واردات است. خیلی از کالاها وجود دارند که واردکنندگان زیادی روی آنها کار می کنند ولی ما به شخصه علم کافی در مورد آن کالاها نداریم. پس اگر حتی وارد آن صنف بشویم هم در موقع خرید کالا شاید نتوانیم کالای مناسبی را بخریم. اگر توانستیم و خرید هم کردیم، مطمنا مجبوریم زمان زیادی را صرف فروش آن کالا کنیم.

پس ابتدا در زمینه خاصی مطالعه و تحقیق می کنیم، علم کافی در مورد آن کالا به دست می آوریم، بازارسازی و بازاریابی لازم را انجام می دهیم و سپس به دنبال خرید آن کالا می رویم.

 

پس از اینکه کالای هدف برای واردات از چین را انتخاب کردیم، باید سعی کنیم تولیدکننده یا عمده فروش آن کالا در چین را پیدا کنیم. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد. رایج ترین روشها برای سورسینگ کالا در چین روش اینترنتی و روش حضوری هست.

امروزه روش اینترنتی بیشترین کاربرد برای این کار را داشته و خیلی از افراد از سرتاسر دنیا با استفاده از همین روش کار واردات از چین را استارت می زنند. این روش لازم بوده ولی کافی نیست.

پیشنهاد نگارنده این هست که بعد از انجام سورسینگ به روش اینترنتی، حتما کسی را داشته باشید که سفارشات شما را به صورت حضوری در چین دنبال کند. چرا که شرکتهای چینی شعیف هم در اینترنت خود را به عنوان یک شرکت قدر و بزرگ و توانمند معرفی می کنند و تنها از طریق بازرسی به صورت حضوری می توان اصل ماجرا را متوجه شد.

شما عزیزان می توانید بحث سورسینگ در چین را در مقاله دیگری که از طریق همین وبسایت به نشانی زیر منتشر کرده ایم تمام و کمال بخوانید:

سورسینگ در چین

  • مذاکره با تامین کنندگان چینی

اکثر تامین کنندگان چینی خود را به عنوان کارخانه معرفی می کنند و واردکننده باید توان ارزیابی و نتیجه گیری صحیح را داشته باشد که با چه نوع شرکتی طرف حساب هست و آیا این شرکت می تواند نیازهای ایشان در مورد جزئیات و ویژگیهای کالای موردنظر را تامین کند یا خیر.

در تجارت با چین اولویت با این هست که شرکتهای تولیدکننده را به عنوان تامین کننده خودمان در نظر بگیریم. چرا که وقتی از یک کارخانه خرید می کنیم همیشه سفارش ما همان قالب تولید و آماده خواهد شد و احتمال مغایرت سفارشات بعدی ما با سفارشات قبلی تقریبا به صفر می شرد.

ولی اگر از شرکتهای بازرگانی خرید کنیم احتمال اینکه هر دفعه کالای یکسانی را دریافت کنیم پائین هست.

ولی باز در این مورد هم بستگی بهمیزان سفارشات ما دارد و برای خرید مستقیم از کارخان باید بتوانیم حداقل سفارش آن کارخانه را خرید کنیم تا بتوانیم وارد مراوده تجاری با آن مجموعه شویم.

در این زمینه می توانید مقالات قبلی ما را هم مطالعه کنید:

 

  • برای انجام تجارت صحیح با چین کدام کارها را نباید انجام داد؟

همواره به این امر اعتقاد دارم که در ارتباط بازرگانی با تامین کنندکان چینی، سخت گیری های شما در دفعه اول تجارت با طرف چینی با دفعه صدم معامله هم نباید فرقی داشته باشد.

خیلی از تامین کنندگان چینی با اینکه در دفعات اول همکاری متعهدانه عمل می کنند ولی بعد از کسب اعتماد مشتری دقت کافی را بر روی سفارشات ندارند. پس بهترین کار این هست که به جای یک تامین کننده چند تامین کننده برای کالای مشابه داشته باشید و شرایط و مزایای هر کدام را به رخ آن یکی تامین کننده بکشید.

 

  • من هم می توانم کار واردات از چین انجام دهم؟

در حال حاضر چین یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان بوده و بزرگترین صادر کننده جهان  می باشد. توانایی بی همتای چین در سرعت ساخت و تولید مقادیر بالای محصولات با قیمت ارزان، باعث شده است تا تقاضای واردات کالا از چین و حمل و نقل  کالا از چین افزایش چشم گیری داشته باشد.

طبیعتا اگر شما هم شرایط تجارت با چین را دارید نباید از این فرصت عالی غافل بشوید. پیشنهاد من این هست که مطالعه کاملی رو محصولات مهم صادراتی چین داشته و از بین این محصولات مناسب ترین گزینه ها برای بازار هدف خود را شناسایی و کار کنید.

چند مورد از محصولات رایجی که از چین صادر می شوند به شرح زیر است:

  • کامپیوتر و اقلام الکترونیکی
  • مبلمان و لوازم خانگی
  • مصالح ساختمانی و انواع اقلام مورد استفاده در ساختمان های پیش ساخته
  • پوشاک ، کفش و لوازم جانبی
  • اسباب بازی
  • وسایل نقلیه و انواع لوازم یدکی وسایل نقلیه
  • ملزومات اسمارت هوم

 

  • حمل و نقل کالا از چین به چه صورت هست؟

لازم است بدانیم که 9 بندر از 10 بندر برتر دنیا در چین و خاور دور هستند. شانگهای شلوغ ترین بندر کانتینری جهان است و سالانه بالغ بر 37 میلیون TEU (معادل 20 فوت) حمل و نقل کالا دارد. و با رشد سالیانه تقاضا هیچ نشانه ای از  روند کند شدن یا نامطلوب شدن در روال کار وجود ندارد. این بندر بزرگترین پایانه کانتینری هوشمند جهان محسوب می شود و تقریبا بدون کارگر و با استفاده از خودروهای بومی هوشمند اداره می شود.

برای حمل و نقل کالا از چین ما به دو روش معمول حمل و نقل به صورت دریایی و حمل و نقل کالا به صورت هوایی عمل می کنیم.حمل و نقل هوایی کالا از چین به ایران و برعکس برای کالاهایی که از ارزش بالایی برخوردار هستند قابل استفاده بوده و بالطبع برای کالاهایی با ارزش پائین و وزن و حجم بالا منطقی نیست.

حمل و نقل هوایی از سرعت بالایی برخوردار بوده و بنابراین رضایت مشتری را از لحاظ سرعت تحویل کالا به دنبال خواهد داشت.

حمل و نقل دریایی کالا از چین به ایران و بالعکس نیز به صورت مداوم در حال انجام بوده و با توجه به اینکه از مسیر دریایی حمل می شود زمان نسبتا بالایی نیاز دارد و برای کالاهایی که عجله ای هستند گزینه مناسبی نمی باشد.برای حمل و نقل دریایی کالا از چین به ایران و بالعکس شما می توانید هم حجم کامل کانتینر را پر کرده و حمل کنید و هم می توانید به صورت حجمی کار حمل کالا را انجام دهید.

برای بازرگانانی که سرمایه کافی برای سفارشات در حد حجم کامل کانتینر را ندارند روش LCL بهترین گرینه برای حمل می باشد.

 

برای کسب اطلاعات کافی در مورد حمل و نقل بین المللی کالا مقالات زیر را نیز بخوانید:

 

  • بهترین منابع چینی برای تجارت با چین کدامند؟

برای هر کالایی منابع خاص آن کالا با شرایط مختص به آن باید سنجیده شود. در کشور چین شهرهای مختلف در زمینه کالاهای خاصی تخصص خود را دارند و قبل از اقدام به سفر به چین بهتر است که این شرایط سنجیده شوند.

 

طبعا با توجه به توضیحاتی که در بالا ذکر شد: برای خرید کالای الکترونیک شنزن یا شنجن بهترین گزینه برای تامین کالا و انتخاب تامین کننده محسوب می شود

برای خرید مثلا محصولات روشنایی و لوستر و … شهر گوجن یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود. اگر در زمینه ماشین آلات و خطوط تولید و … فعالیت داشته باشید شهرهایی مثل شانگهای و نینگبو و … جزء بهترین و ارجح ترین سورس های چینی محسوب می شوند.

اینها مثال هایی بودند برای اینکه بتوانید بهترین و امن ترین مسیرها را برای تجارت با چین انتخاب کنید.

تجارت با چین و واردات کالا از چین مثل تجارت در داخل ایران نیست که برای خرید کالاها با بهترین قیمت به پایتخت کشور سفر کرده و بهترین قیمت محصولات را در بازار تهران پیدا کنید

اگر برای تجارت با چین به شهر پکن به عنوان پایتخت چین سفر کنید احتمال اینکه دست خالی برگردین بسیار بالاست. پس قبل از اقدام به تجارت با چین، حتما بهترین سورس های چینی آن کالا را بررسی کرده و دقیقا به شهری سفر کنید که تولید کننده آن کالا محسوب می شود.

 

برای پیدا کردن تامین کنندگان چینی بهتر این است که ابتدا از طریق اینترنت روی موضوع مورد نظر خود مطالعه و بررسی کرده و بعد از اینکه اطلاعاتی در مورد اینکه بیشترین تامین کنندگان آن کالا در کدام شهر چین دیده می شوند. تصمیم به انتخاب چند تامین کننده چینی بگیرید. دقا داشته باشید که برای انجام تجارت با چین اعتماد به تامین کنندگان فقط از طریق اینترنت کار صحیحی نیست. ابتدا از طریق اینترنت پیدا کرده و سپس به صورت حضوری اقدام به بررسی شرایط تامین کنندهمورد نظر کنید.

اگر خودتان امکان سفر به چین را ندارید از شرکتهای فعال در زمینه سورسینگ کالا درخواست کنید تا به نمایندگی از شما اقدام به خرید کالا نموده و مراحل دقیق تجارت خارجی را برای شما پیاده سازی کند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روشهای صحیح انتخاب تامین کنندگان چینی می توانید از مقاله زیر نیز بهره مند شوید:

  • چگونه می توان به صورت غیرحضوری با چینی ها وارد مراوده تجاری شد؟

برای انجام تجارت غیرحضوری با چینی ها بهتر است که از حضور یکی از شرکتهای سورسینگ استفاده کنید. احتمال دارد که شما با یک شرکتی وارد مراوده تجاری هم بشوید و بدون سفر به چین و با اعتماد خودتان ;پول به حساب طرف چینی واریز نمائید ولی بعد از مدتها انتظار، هیچ کالایی به دستتان نرسد.

احتمالش هست که طرف چینی جنسی که غیرحضوری خرید کرده اید را ارسال کند ولی وقتی جنس به دستتان رسید از کیفیت لازم برخوردار نباشد.

ولی اگر یک ایجینت در چین داشته باشید به نمایندگی از شما در محل کارخانه یا انبار شرکت بازرگانی حضور پیدا کرده ; کارهای لازم برای بازرسی کالا در مبدا را برای شما انجام داده و کالای بدون عیب و نقصی را برای شما ارسال کند.

برای این کار مجبور به پرداخت هزینه هستید که رقمی توافقی بین شما و ایجنت خواهد بود ولی با رقم اندکی; ریسک تجارت با چین را کاهش و یا حتی به صفر خواهید رساند.

 

شرکت بازرگانی اوجال با دفاتر مستقر در شنجن چین و ایوو چین آماده ارائه صفر تا صد خدمات بازرگانی بین المللی ;در اقصی نقاط چین بوده و به نمایندگی از شما خریدهای شما را بدون نیاز به حضور شما در چین انجام خواهد داد.

مقالات سایت

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی